Alcantara® anyagok ápolása

Az Alcantara® jelenleg az eredeti autókárpitok előállításához használt legluxusabb anyagok közé tartozik. Az anyagra magas ellenállóképesség és könnyű ápolhatóság jellemző.

Home »  Üléshuzatok tisztítása »  Alcantara® anyagok ápolása

Az Alcantara® jelenleg az eredeti autókárpitok előállításához használt legluxusabb anyagok közé tartozik. Az anyagra magas ellenállóképesség és könnyű ápolhatóság jellemző. Az alábbi útmutató a gyártó javaslatai alapján készült (az eredeti változatot az Alcantara S.p.A. társaság honlapján találja).

Általános karbantartásNapi tisztításHeti tisztításÉves tisztításÁltalános tisztítási utasításokÁltalános információk a folteltávolításrólVízben oldódó foltokVízben nem oldódó foltokMakacs foltokRégi, ismeretlen eredetű foltok

Az Alcantara® szépségének hosszú ideig való fenntartása érdekében ajánlott a rendszeres tisztítás. A tisztítás során ne fejtsen ki nagy nyomást az anyagra és kerülje a gőzzel tisztító szerkezetek használatát.

A napi tisztításhoz elegendő az Alcantara® lágy kefével, tiszta ronggyal, vagy porszívóval való tisztítása (a leülepedett por eltávolítása érdekében).

Miután elvégezte a portörlést, finoman törölje át az Alcantara® anyagot egy enyhén nedves, tiszta pamutronggyal. Kerülje a nyomtatott kendők/papírtörlők használatát, mivel ezek tintafoltokat hagyhatnak hátra.

A mosógépben nem mosható huzatok tisztítására (minden MAD termékek) használja a kifejezetten erre a célra készült tisztítószereket, amelyek fel vannak sorolva a www.alcantara.com honlapon. Ha ezek a tisztítószerek nem érhetőek, kövesse az alábbi utasításokat. Óvatosan távolítsa el a port az anyag felületéről és tiszta, enyhén nedves ronggyal vagy szivaccsal törölje át az Alcantara® felületét. Legyen óvatos, hogy az anyagot ne nedvesítse be túlságosan. Ezután az anyagot ismét óvatosan törölje le egy nedves tiszta kendővel és hagyja alaposan megszáradni (lehetőleg egy éjszakán át). Az Alcantara® eredeti megjelenésének visszanyeréséhez törölje át egy lágy kefével az Alcanatara® feületén.


Az Alcantara® tisztításához nem használhatók klórtartalmú tisztítószerek. Ha szükséges, akkor lehetséges az Alcantara® anyag vasalása. Ha a vasalásra van szükség, helyezzen az Alcantara® és vasalógép közé tiszta fehér textilt. Vasalási hőmérséklete nem lehet magasabb, mint 110 °C. Száraz tisztítás esetén tilos a triklóretilént (ipari oldószer) tartalmazó mosószerek használata. Továbbá szükséges, hogy elkerüljék az anyag közvetlen érintkezését a gőzt gyártó gépekkel.

A foltról gondoskodjon azonnal (fél órán belül). Csökkentse a folt felületét a külső szélétől befelé, hogy meggátolja a folt terjedését;

- A tisztítószert sohasem alkalmazza közvetlenül az Alcantara® felületére;
- A folt tényleges eltávolítása előtt tavolítsa el egy kanál vagy egy műanyag spatula segítségével a lehető legtöbb nyúlós anyagot (joghurt, lekvár stb.). Folyékony anyagok esetében használjon nem összenyomtatott konyhai törlőt vagy szivacsot;
- A foltok eltávolítására használjon fehér rongyot vagy jól kicsavart szivacsot;
- Ha szivacsot használ, öblítse ki tiszta vízzel és jól csavarja ki;

Az Alcantara® tisztítására alkalmas tisztítószerek listáját megtalálja a www.alcantara.com oldalon. Ha ezek a specializált tisztítószerek nem elérhetőek, használjon vizet, citromlét vagy tiszta alkoholt. A tisztítás folyamata az alábbiak szerint végezendő el:

Gyümölcslé, dzsem, lekvár, szörp, ketchup: A tisztításnál használjon langyos vizet és öblítse le tiszta vízzel.
Vér, tojás, széklet és vizelet: Mossuk le hideg vízzel. Kerülni kell a meleg víz használatát, mert ez az anyagok kicsapódását idézheti elő.
Likőr, bor, sör, kóla és tea: Mossuk le langyos vízzel. A szines foltokat citromlé segítségével tisztítsa. Alaposan öblítse le.
Ceruza, kakaó, csokoládé, tejszín és a csokoládé cukorka, jégkrém, mustár: tisztítsa enyhén meleg vízzel. Öblítse le tiszta vízzel.
Ecet, hajzselé, paradicsom, kávé, cukor: tisztítsa citromlével és meleg vízzel. Öblítse le tiszta vízzel.

Az Alcantara® tisztítására alkalmas tisztítószerek listáját megtalálja a www.alcantara.com oldalon. Ha ezek a specializált tisztítószerek nem elérhetőek, használjon vizet, citromlét vagy tiszta alkoholt. A megfelelő kezelési módszerek a következők:

Rúzs, smink, szempillaspirál, szemhéjfesték, parfüm, cipőkrém, olajok és zsírok általában, fű- és markerfoltok általános (akár kezelhetetlen): Tisztítsuk először etanollal, majd vízzel mossuk le. Öblítsük. Fű- és markerfoltokat nem könnű eltávolítani, különösen a világos kárpitról. Ezeket a foltokat azonnal kell kezelni a kiszáradás megelőzése érdekében.
Rágógumi és viasz: tegyen jeget egy műanyag zacskóba és ezt helyezze a foltra. A megkémyedett anyagok darabonként távolítsa el. Ezután a feléletet tisztítsa len etilalkohollal.

Többször ismételje a feljebb leírt tisztítási módszert. Gyakran a vízálló foltokat is vízzel kell kezelmi.

A foltot először tisztítsa langyos vízzel. Ezután öblítse le tiszta vízzel. Ha a folt a víz hatására feloldódik, ismételje meg a folyamatot többször is. Hagyja megszáradni és szükség esetén használjon etanol.

Individual auto design
+36 309 622 121
mad3@madsr.sk
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!